söndag 25 maj 2014

Kladdiga rabarbermuffins med maräng!

Nu blommar körsbärsträden i Vänna, så vi firar Sakura för fullt, i solsken och värme!!

Det görs till exempel med dessa godbitar, bakade av Karin och Noomi. Karin hade googlat fram receptet.

3 dl rabarber
100 gram smör
1½ dl + 2½ dl strösocker

½ dl mjölk
5 ägg, separerade
2 lime, rivet skal + lite saft
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 tsk stött kardemumma
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ihop smör och 1½dl socker så det blir vitt och pösigt. Tillsätt mjölken och en äggula i taget under omrörning. Riv ner limeskal och några droppar limejuice. Blanda mjöl, bakpulver, salt och kardemumma. Vänd ner i smeten.
Ställ 12 muffinsformar i en muffinsplåt. Fördela ut smeten i formarna, typ 1 msk i varje. Skär rabarbern i 2 cm långa stavar.
Vispa äggvitorna hårt med en nypa salt. tillsätt sockret och vispa lite till. Strö på rabarbern över kaksmeten och toppa med marängen.
Ställ in i ugnen i ca 20 min. Marängen ska bli lite gyllene och smeten i botten ska vara torr när man sticker en sticka i. Skär limen som blev kvar i kvartar och dekorera med.


I övrigt vill jag bara citera Nisses stillsamma konstaterande vid fika bordet "jag njutar".

Och festen, den fortsätter!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar