söndag 13 maj 2012

Arbetsbytardag hos oss, våren 2012.


Här sitter vi nu, fullständigt utmattade men ack så glada!

Vad har vi fått ut av dagen då? Jo, MASSOR kan jag berätta! :)

Vi har fått en grovingång, rakt in i det som innan idag var en tvättstuga och som snart skall bli en sådan igen. Vår tvättstuga är alltså tömd och en vägg är riven. Vilket jätterum det blev. Nu kan vi planera den precis som vi vill. MYCKET bra jobbat killar!

Och så har vi fått en liten hönsgård. Min tanke har varit att bygga ett separat, litet och gulligt hönshus med tillhörande bur. Nu har jag dock landat i att det måste bli så enkelt och lättfixat som det bara kan bli, annars är jag rädd för att det aldrig kommer att bli av. Så vi har spånat fram den enklaste möjliga lösningen ... hmm.

Eftersom den här "skräckladugården" skall stå kvar en sommar till så blir det just i den som våra blivande hönor får bo, hoppas att den inte rasar över dem ;). Ett litet bås skall byggas inuti, allt i återvinningens tecken, alltså man tager vad man haver och lappar och lagar. Härligt va? ;) Vi startade med värpreden igår. Men vårt primära projekt var själva inhägnaden utanför. Till den hade vi köpt nytt material.

I slutet av dagen åkte vi och tittade på ett "hönseri" här bortanför oss och insåg då att vi faktiskt har byggt en mycket "gullig" liten hönsgård. Men då inte gullig i samma bemärkelse som pittoresk utan gullig som i liten. Den kommer att räcka till för hönorna, men vi lite större människor får ducka när vi hälsar på. :) Tanken är att den bara skall rymma 3-4 hönor och att de bara skall vara där inne när vi inte är hemma. De ska ju springa fritt i trädgården i vanliga fall.
BRAVO tjejer!

Nu är det flera veckor till nästa gång. Jag längtar! :)

1 kommentar:

  1. Tjoho! Kul att se bilder. Och kul att ni är nöjda! På snart återseende, I hope.
    Kram och tack så jättemkt för en supertrevlig dag!
    Sofia

    SvaraRadera