lördag 25 februari 2012

Grand-designs-brickan har utökats ...

Det fanns en tid då David och jag plöjde avsnitt efter avsnitt av "Grand designs"-program. Det innebar en härlig lång frukost på säng, stora koppar med te eller kaffe och goda mackor med massor av smarriga pålägg, yoghurt och flingor mm. Men det var ett tag sedan nu .......... det finns dessutom inte ett enda avsnitt kvar som vi inte har sett.


Men att färska upp gamla minnen kan ju vara uppfriskande så vi gjorde en revival i dag. Vi var några fler än förr. Frukostbrickan var lite avskalad i utbud men påbyggd i antal kuvert ;) Det gick inte riktigt lika lugnt till heller. Men förväntningarna var på topp. Fem förväntningar är fler, mer och större än två vettni :). Vi fick förflytta oss ifrån "frukost på sängen" till "frukost på soffan". Det var MYSIGT!

Nu för tiden gäller det att ta vara på den ... tiden alltså. Njuta i korta stunder men ofta i stället. Innan första reklamen hade påbörjats var det liksom över. Mackorna var uppätna och en dansuppvisning hade påbörjats mellan tv:n och rumsbordet. Bara att ignorera? ... i sådana fall på ett obemärkt sätt ... de måste ju tro att de har 100% uppmärksamhet ... då kanske det går att se en liten stund till. Eller är det så att det är dags att rikta uppmärksamheten åt ett annat håll? Inse att det finns det som är ännu större! Till exempel återgå till vårt egna "grand design" så kanske vi slipper sova i vardagsrummet i all evighet. Eller helt enkelt bara förstå att inget hus, hur storslaget det än må vara, någonsin kan bli större eller mer intressant än de små, uppmärksamhetstörstande, GRAND DESIGNS som virvlar omkring här framför oss ... de små som alldeles nyss satt här uppe på, under, mellan oss, och gjorde så att tvåsitts soffan kändes så liten ... för en liten stund är vi ju i alla fall några färre som delar på den ... njut ...!

1 kommentar:

  1. Sååå underbara tankar och handlingar....;) Kram Borghild

    SvaraRadera