onsdag 2 november 2011

Barnkammaren

Egentligen är inte detta husets riktiga barnkammaren, den ligger en våning upp. Men den spar vi på ett tag och så rumstrerar vi här nere nu i vinter.

Följ med på en förvandling!

Så här såg det ut i kammaren innanför köket när vi kom hit. Oredan beror på några små odågor ;) Rummet var väldigt mysigt och ombonat, kvällstid kändes det nästan som en grotta, där man kunde sitta tryggt och varmt och titta in i den sprakande brasan ... men vi kände att vi ville göra något ...

Anna-Klara och Noomi intar "barnkammargolvet" redan första dagen i Starred.

Första veckan började David att riva. Oj, vad stort det blev! Det gjorde lite ont i magen att ta bort alla dessa hyllor som ramade in rummet och gjorde det så mysigt. Vi funderade ett tag på om vi inte skulle ha detta som vardagsrum, snabbt och lätt att springa till köket och hämta fika. Men vi beslutade oss tillslut att göra det till barnkammare. Nu har vi nästan glömt hur det såg ut innan. Tur att jag är en flitig fotograf ;).

Radi har kommit till vår hjälp. Här målas taket en första gång. Mattan är utdragen och ett 5mm tjockt lager av lim och gummirester sitter kvar. Men David har slipat och slipat ... många sena kvällar har det blivit.
Plötsligt är taket färdigmålat och jag har börjat att tapetsera väggarna med renoveringstapet. Anna-Klara och Nisse leker i sitt rum, de galopperar fram på de "oändliga" ytorna ;). Det snygga röret skall bort!

Dörrarna från salen, igår. Vi slår upp dem och tittar ...

Ja, golvet blev målat!

Och i dag har det även blivit invigt, allt duplo uttippat på en och samma gång! Mattan hade vi sedan förut här på fågelvägen.

Lite listning är kvar men sedan återstår bara inredning, alltså tapetsering och möblering, roligt!

Återkommer snart med nästa rum ...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar